Carapaz vyhrál časovku

Richard Carapaz vyhrává mistrovství Ekvádoru v časovce. Olympijský šampion dominuje v závodě proti času ve své zemi.

Richard Carapaz začal svou sezónu skělým výkonem, když vyhrál mistrovství Ekvádoru v časovce. Richie projel 40,64 km dlouhou trať v Riobambě a vyhrál závod proti času své země o 41 sekund. Dokončil s časem 51:08. Nový šampion se nemůže dočkat, až bude v letošní sezóně reprezentovat vlajku své země na časovkách po celém světě.

"Trať byla velmi náročná," řekl Carapaz po dojezdu. "Byla velmi plochá, vlastně mi moc neseděla, ale bylo tam hodně technických zatáček, kde jsem mohl opravdu ukázat svůj potenciál a využít své zkušenosti. Udělal jsem velmi vyrovnanou časovku, kde jsem dokázal udržet svůj nejvyšší výkon od samého začátku. Jsem moc šťastný, že si mohu odnést  první vítězství sezóny a vyhrát tento výjimečný krásný dres pro časovku."

Designéři z Rapha již ostří své barevné tužky. Vědí, kde začít. Richie je úřadujícím mistrem Ekvádoru v silničním závodě. V neděli se vydá obhajovat svůj titul a vybojovat právo nosit ekvádorský trojbarevný dres po celý rok.

"Dnes byla první radost sezóny," řekl Carapaz. "Vím, že dělám to, co potřebuji dělat správně, a to mě motivuje pro to, co je před námi."

Nedělní silniční mistrovství opět proběhne v Riobambě, horském městě, které se nachází téměř 3 000 metrů vysoko v Andách. Carapaz trénoval doma ve vzácně čistém vzduchu své země a je ve výborné kondici. Bude závodit společně se svým krajanským a týmovým kolegou z EF Education-EasyPost Alexanderem Cepedou, kdy se oba pokusí udržet oba ekvádorské šampiónské dresy v týmu.

Poté se vydají do Kolumbie na největší jihoamerický závod v sezóně. Tour of Colombia začíná 6. února. Richard Carapaz je připraven.

 

zdroj:  https://efprocycling.com/racing/richard-carapaz-wins-the-ecuadorian-time-trial-championships/

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.