Pro Bike Check: Monin zbrusu nový Scalpel

Světová maratonská XC šampionka Mona Mitterwallner tráví na svém Scalpelu více času, než si dokážete představit.

Podívejte se na detail nového kola, na kterém bude v roce 2024 dominovat. Někdy se zrod šampiona svádí na detaily: konkrétní způsoby a místa tréninku, specifické vybavení, přísné rozvrhy, disciplinovanou dietu. V závodech, kdy rozdíl mezi vítězstvím a prohrou může být zlomek sekundy, se mohou malé věci stát velkými.

Pro hvězdu Cannondale Factory Racing Monu Mitterwallner – jejíž seznam kariérních vítězství a šampionátů je úžasný, přestože je jí teprve 22 let – je jedním z těchto „detailů“ obrovské množství hodin strávených na kole. Hodiny, za hodinami, za hodinami, každý týden. To je hodně času na to, abyste své kolo pořádně poznali.

"S novým kolem se sjezd cítí jako létání. Je snazší překonávat drsné úseky. Cítí se lehké a plynně sjíždí po stezce. Cítím se jako jedno s mým kolem a nic nás nezastaví."

– Mona Mitterwallner

To je také hodně času na to, abyste svůj stroj přizpůsobili přesně tak, jak se vám líbí, a Moniny konkrétní preference ve výbavě to odrážejí. Mezi jejími týmovými kolegy a posádkou CFR je proslulá svou pečlivou pozorností k detailům na svém kole, zejména k interakcím mezi ním, sebou a díly a konfiguracemi, s nimiž experimentuje.

S úplně novým Scaplem spuštěným v roce 2024 se na Monině stroji změnilo téměř vše (kromě malého popruhu kolem jejího sedlového trubku, který je připojen ke každému kolu ve všech závodech, do kterých vstoupila od té doby, co jí ho matka dala jako dárek před jejím úplně prvním závodem). Po nespočtu hodin vývoje si to vše pro novou sezónu vyladila. 

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.