Cape Epic 24 v českých barvách

Absa Cape Epic 2024 | Twentieth edition route announced - SA Sports Press

 

Dvacátý ročník Absa Cape Epic, prestižního horského maratonu, přilákal mnoho elitních i amatérských cyklistů, včetně silné české kontingence. Letos se na start postaví celkem 11 českých jezdců, mezi kterými vynikají tři elitní české páry: Martin Stošek s Petrem Vakočem (Canyon Sidi), Jaroslav Kulhavý s Filipem Adelem (Superior Lions) a Lubomír Petruš s Karlem Hníkem (D2 Mont Merida), kde posledně jmenovaní jsou označeni jako nováčci. Další zastoupení mají v kategoriích mužů a Masters, kde startují Aleš Erler s Jakubem Partikem (Jatudu Picho), Ivo Pravda a Jiří Duchek (The Drillers), a Pavel Gonda, který se spojil se Švýcarem Tobiasem Lüthim, s ambicemi v kategorii Masters.

Favoritům letošního ročníku dominují týmy Toyota Specialized NinetyOne, Orbea Leatt Speed Company, a World Bicycle Relief, s velkými šancemi na vítězství. Zmiňované týmy mají za sebou úspěchy z minulých let, včetně loňského vítěze Matta Beerse, který letos tvoří dvojici s Howardem Grottem. V kategorii čtyřhvězdičkových favoritů se objevují týmy jako Canyon Sidi s novou dvojicí Andreas Seewald a Marc Stutzmann, či Buff Megamo s Hansem Beckingem a Woutem Allemanem, kteří jsou známi svými vítěznými etapami z předchozích ročníků.

V ženské kategorii se očekává napínavý boj, kde nechybí ani silné české zastoupení. Loňský rok ukázal, že vedoucí pozice může během závodu často měnit majitelky, což naznačuje možnou vyrovnanost i letos. Mezi hlavní favoritky patří dvojice Mona Mitterwallner a Candice Lill z týmu Cannondale Factory, které jsou doplněny dalšími silnými páry. Tento ročník slibuje napínavé soupeření jak mezi muži, tak ženami, a českým závodníkům držíme palce, aby si vedli co nejlépe.

 

 
×

Splátková kalkulačka ESSOX

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.