OAKLEY- Typy skel

 

Oakley High Definition Optics (HDO®)

Zkratka HDO (High Definition Optics) označuje sadu patentovaných a chráněných optických řešení. Brýle s touto technologií nabízí nejlepší ostrost a citlivost obrazu. Navíc technologie HDO blokuje UV záření a tím 100% chrání Váš zrak. Tato technologie se skvěle umísťuje v testech American National Standards Institute. U obyčejných brýlí nevidíte scénu přesně takovou, jaká ve skutečnosti je, což Vás může omezovat při mnoha činnostech. Technologie HDO však vylučuje tyto nedostatky odstraňuje, konkrétně:

  • Skla běžně zvětšují sledovanou scénu, HDO však zajišťuje přesnější mnohem přesnější obraz.
  • Pokud si prohlížíte předměty přes obyčejná skla, nevidíte je přesně v místech, kde jsou opravdu umístěny. S technologií obraz odpovídá skutečnosti a mozek tak vnímá předmět přesně tak, jak vypadají a jak jsou umístěny. 
  • S běžnými brýlemi můžete pociťovat únavu očí a můžete tak ztrácet pozornost.
  • Technologie HDO zajišťuje ostrost, citlivost a přesnost vidění, díky čemuž nebudete pociťovat únavu zraku.
  • U obyčejných skel nesměřují všechny paprsky do potřebné části oka, skla s HDO však eliminují tento jev.
Jak uvidíte s brýlemi Oakley obsahující technologii HDO
Jak uvidíte s brýlemi Oakley obsahující technologii HDO
Jak uvidíte s brýlemi bez technologie HDO
Jak uvidíte s brýlemi bez technologie HDO

HD Polarized™ - polarizace

Oakley vyvinulo technologii čoček HD Polarized, která je určena jak elitním sportovcům, ale i běžným lidem. Jde o ochranu před nepříjemným oslněním a se špičkovou jasností vidění. Například golfisté se musí vypořádat s rušivými odlesky od vodní překážek a rovných ploch. Rybáře ruší oslepující sluneční paprsky odrážené od vodní hladiny a řidiče dopravních prostředků může ohrozit jízda narušena slunečním oslněním. Silniční cyklisté jsou také vystaveni nebezpečí zapříčiněným oslněním, které skrývá výmoly na silnici. Avšak i sportovci vykonávající zimní sporty mají mnoho negativních zkušeností s oslňujícím slunečním svitem, který odvádí pozornost a snižuje soustředění.

Polarizační čočky odfiltrovávají nejvíce odlesků, ale ne všechny polarizační brýle jsou vyrobeny stejným způsobem. Technologie Oakley HD Polarized odstraňuje nutnost použití lepidel a tmelů, které zkreslují Váš zrak. Jakákoliv lepidla spojující jednotlivé vrstvy materiálu čoček snižují jasnost a zkreslují sledovanou scénu. Díky tomu jsou polarizační brýle Oakley unikátní ve své třídě.

Čočky s technologií Oakley HD Polarized blokují 99% ostrého oslnění a minimalizují namáhání očí.

 

Prizm™ - technologie čoček

PRIZM je technologie čoček Oakley, která upravuje vidění podle provozovaného sportu nebo podmínek prostředí, ve kterých se právě nacházíte, zvýrazňuje přitom barvu a zvyšuje kontrast. Oakley® Prizm jsou první čočky, které byly vytvořeny pro konkrétní aktivity.

Výhody čoček Oakley Prizm:

  • Lepší ostrost vidění, díky které je vše vidět výrazněji, což umožňuje rychlejší reakci.
  • Rozpoznatelnost barev za snížené viditelnosti.
  • Optimalizace schopnosti vidění a sledování pohybujících se objektů v dohledu.
  • Lepší účinnost a bezpečnost.


Oakley Switchlock® - snadná výměna čoček

Oakley Switchlock® je jednoduchý spínací mechanismus umožňující rychlou a bezproblémovou výměnu čoček. Nabízí možnost přizpůsobit se jakémukoli prostředí a udržovat krok s měnícími se světelnými a klimatickými podmínkami. Tuto snadnou výměnu čoček ocení především sportovci nejen při závodech.

Tuto technologii obsahují brýle Oakley Radarlock a Oakley Racing Jacket.

Technologie Switchlock tak nabízí tyto výhody:

  • optimální pohodlí - výměna čoček je rychlá a neobvykle jednoduchá
  • možnost přizpůsobit se podmínkám počasí a intenzitě osvětlení
  • chráněné technologie zaručují optimalizovanou úroveň průhlednosti, efektivity a ochrany
snadná výměna čoček Oakley

Oakley Photochromic® - samozabarvovací čočky

Pro dosažení nejlepších výsledků v golfu, horské cyklistice, nebo na večerních trénincích skateboardistů je zapotřebí se připravit na proměnlivé počasí. Díky technologii Photochromic se clony skel přizpůsobují měnícím se světelným podmínkám (clony skel se zesvětlují a ztmavují).

Technologie Oakley Photochromic tak nabízí tyto vlastnosti:

  • Fotochromická (samozabarvovací) skla se přizpůsobují proměnlivým podmínkám slunečního svitu a zajišťují největší pohodlí.
  • Zaručují stoprocentní blokádu UV záření, i to tehdy, když se zesvětlí v zataženém počasí, kdy je UV záření stejně nebezpečné.
  • Ztmavení skel nebude nikdy příliš velké, pokud se slunce schová na chvíli za mraky, ani slabé, když znovu plně září.

technologie Oakley Photochromic


Oakley Plutonite® - ochrana před UV zářením

UV záření je neviditelná forma radiace, která bombarduje Vaše sítnice vysokou rychlostí. UV paprsky necítíte, nepoznáte tedy, že dochází k poškození očí. UV záření nejste vystaveni pouze ve slunné dny, ale částečně i při zamračeném počasí.

Čočky brýlí Oakley jsou opatřeny technologií (materiálem) Oakley Plutonite, který filtruje 100% všechna UVA, UVB, UVC záření a škodlivá modrá světla až do 400nm.

U animace v levé části je znázorněna blokace škodlivých paprsků a v pravé části naopak průchod viditelného spektra.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.